Lexi

Haar persoonlijke verhaal
 
Er werd ProZUS begin vorig jaar 1 ding gevraagd tijdens de grote reddingsactie van de 100 honden in het Spaanse dierenasiel Parla: ‘Red mama en haar kinderen!’ Wat we ook zouden doen daar, haal deze kanjers weg daar werd ons gesmeekt. En dat hebben we ook gedaan. De hele familie heeft ProZUS tegelijkertijd begin dit jaar weggehaald en in afzonderlijke gastgezinnen in Nederland ondergebracht.
Mama heeft op een plek waar de zon niet schijnt anderhalf jaar lang haar best gedaan haar kinderen te beschermen, op te voeden en het beste van haarzelf op haar kinderen over te brengen. En ze heeft als een ware leeuwin gestreden en is daarin geslaagd! Als lievelingen van het asiel hebben zij al die tijd de meeste pure en beschermende mensenliefde van de vrijwilligers gevoeld. En nu is de zon dan gaan schijnen voor het hele gezin. Tijd om te gaan leven, afzonderlijk van elkaar.
 
Haar karakter
 
Hoe groot Lexi ook is…. dat vergeet je direct als je in die trouwe ogen kijkt! Ook haar ontwapende houding, haar open blik en vrolijke snoet zorgen voor die directe liefde die je voor haar moet voelen. Lexi is zo zalig zacht van binnen als van buiten. Het meest bijzondere aan haar is haar onderdanige houding en het vermogen om zelfs als (en misschien is dat haar overlevingsmechanisme wel geweest) grote hond te ontwapenen. Als ze een correctie krijgt van een andere hond bijvoorbeeld dan gaat ze hup… op haar rug met de 4 poten in de lucht.
 
Vanuit deze mooie basis gunnen wij haar een liefdevolle plek waar Lexi met zachte hand verder mag groeien. Uhhh…. niet in grootte, maar in karakter en zelfvertrouwen!
Kijk eens in die ogen…. haar verhaal vertelt ze graag!
 
ProZUS weet dat haar broertje en zusje ook stabiel zijn en zich ook formidabel hebben aangepast aan hun nieuwe leven. Mama ook bijvoorbeeld, wat een ontzettende lieve en ongecompliceerde en makkelijke hond is dat. Daarom heeft ProZUS veel vertrouwen in de potentie van dit hele stel.
 
Lexi heeft een duidelijke Mastin-inborst, daarvan heeft zij de gemoedelijkheid, de relaxtheid en roedel-loyaliteit. Een ideale gezinshond dus voor mensen die op zoek zijn naar een grote én ontzettend lieve hond. Voor mensen die een hond zoeken om lekker mee te gaan trainen of juist als maatje bij een andere (grote) hond. Of juist voor mensen die heel ruim wonen. Kortom…. voor die meid maakt het niet uit. Waar het om gaat is de juiste chemie, die verbinding tussen mens en hond!
 
Kom gerust eens kennismaken met Lexi in haar gastgezin.
 
De feiten
 
 • Naam: Lexi
 • Typerende omschrijving: een zeer relaxte en vriendelijke (onderdanige) jonge meid.
 • Geslacht: Teef (gesteriliseerd)
 • Leeftijd: mei 2017 geboren
 • Ras: kruising Mastin groot (38 kilo) gestroomde tekening op ruwe vacht
 • Aankomst in Nederland: 12 januari 2019
 • Verblijfplaats: in een Nederlands gastgezin (Noord Limburg)
 • Persoonlijk geselecteerd en getest in Spanje door Stichting ProZUS.
Bijzonderheden
 
 • Bloedtesten: getest op de mediterrane ziektes: alles in orde, ook Leishmania. Uiteraard altijd alert blijven. Baasjes krijgen de laboratorium-uitslagen mee.
 • Gechipt: Ja
 • Ingeënt: Ja, ook rabiës
 • Kinderen: Goed hoor, uiteraard altijd rekening houden met erg jonge kinderen en mogelijk opspringen van een grote hond zoals Lexi.
 • Katten: onbekend. Verwachting is na juiste introductie goed. Uiteraard afhankelijk van kat(ten).
 • Andere honden: Ja, geen probleem. Ze zit nu in een Nederlands gastgezin met andere honden (reuen en teven). Aan de riem buiten ook relaxed naar andere honden. Lexi neemt een onderdanige en ontspannende houding aan naar mens en dier.
 • Autorijden: goed, geen probleem.
 • Zindelijk: goed hoor. Vanaf dag 1.
 • Lopen aan de riem: keurig, trekt niet. Nog wel ‘zwalkend’ van links naar rechts op stukken waar veel enthousiasme is bijvoorbeeld.
 • Alleen thuisblijven: nu in roedel heel erg goed. Zonder bench zelfs.
 • Loslopen: uitstekend. Met een fluitje werkt dit fantastisch bij dit slimme meisje. Uiteraard langzaam opbouwen zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten.
 • Achtergrond: met mama en andere broer en zusjes op straat gevonden.
 • Asiel: Het dodingsstation Parla (Madrid)
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org