Donna

Haar persoonlijke verhaal

Dan zit je als jonge Nederlandse hond urenlang in een draadbench met een muilkorf om… Omdat je te druk bent voor de peuter van twee en de baby van 1 maand van het gezin. Een muilkorf omdat je anders piept en probeert uit te breken uit deze benarde situatie. Gelukkig hebben we de eigenaar na maanden kunnen overtuigen dat dit een onhoudbare situatie is voor alle betrokkenen. Dat Donna een beter lot verdient. Daarom ben jij een ProZUS-hond geworden. En nu zit ze in een gastgezin met andere honden waar ze alles kan leren wat ze nodig heeft om die belangrijke vervolgstap in haar leven te maken: jong volwassenheid!

Haar karakter

Donna is eigenlijk  een pup in een puberlichaam, ze is lief, aanhankelijk en enthousiast, vrolijk, speels en soms ondeugend. Ze is slim en leergierig en geniet in haar gastgezin eindelijk wat het betekent om gewenst en echt hond te zijn. Om heerlijk te snuffelen, te rennen en te spelen. Door haar zachtaardige karakter is ze makkelijk te corrigeren. Ze blijft het liefst bij je in de buurt, of dat nu thuis is of buiten.

Vanwege haar wankelende start in haar leven willen wij haar echt plaatsen bij mensen met andere honden/mensen met ervaring en vooral…. mensen die in staat zijn om naar het totale plaatje te kijken in plaats van te denken in problemen. Wij gunnen haar zo ontzettend veel liefde en een eigen plek!
 
Kom gerust eens kennismaken met dit mooie, jonge maar vooral lieve meisje in haar gastgezin.

De feiten
 
 • Naam: Donna
 • Typerende omschrijving: wat een lief en aanhankelijk kroelkipje is dit meisje, en wat een leergierigheid laat ze zien met de wil om het goed te doen. Zowel door honden en katten laat ze zich corrigeren (immers, het is een jonge hond en leren hoort nu eenmaal bij haar leeftijd), als door mensen. En bovenal, het is een plaatje om te zien!
 • Geslacht: teef (gesteriliseerd op 21 februari), leeftijd ongeveer 9 maanden
 • Ras: kruising whippet, glanzend zwart met witte sokjes en een wit vlekje op haar borst, rank gebouwd, ze weegt 16 kg, hoogte 54 cm
 • Aangekomen in gastgezin: 8 februari 2020 (verblijft in Bleiswijk, Zuid-Holland)

Bijzonderheden

 • Gechipt: ja
 • Ingeënt: ja, her-inentingen staan ingepland.
 • Kinderen: dit lieve meisje kan uitstekend met kinderen, ook jonge kinderen.
 • Katten: ze verblijft in een gastgezin met meerdere katten. Dit gaat goed, hoewel ze soms wat enthousiast is en met ze wil spelen, wat deze katten niet zo leuk vinden. Bij haar vorige eigenaar speelde ze graag met de kat en deze 2 waren de beste vriendjes.
 • Andere honden: geen probleem, Donna zit in een gastgezin met andere honden. Ze speelt graag. Buiten in contact met vreemde honden kijkt ze eerst de kat uit de boom. Na een eerste kennismaking loopt ze door of daagt ze andere honden graag uit om te spelen en te rennen. Willen de andere honden niet spelen en rennen, respecteert ze dat ook.
 • Autorijden: Donna was niet gewend om mee te gaan in de auto. De eerste keren werd ze wagenziek. Met medicatie tegen reisziekte gaat alles uitstekend, ook langere ritten.
 • Zindelijk: Zoals net elke jonge hond moet je alert zijn op signalen wanneer na slapen, eten en spelen het tijd is om even naar buiten te gaan. Dan doet ze haar behoefte keurig buiten. Een ‘foutje’ is dan omdat de mens net te laat is. In haar gastgezin pakt ze dit ritme uitstekend op. In de nacht is ze zindelijk en overdag dus nog even alert zijn.
 • Lopen aan de riem: Donna is heel enthousiast en trekt soms aan haar riem.
 • Alleen thuisblijven: door traumatische ervaringen in haar nog zo piepjonge leven, is haar niet goed geleerd om alleen te zijn. Dit wordt met veel liefde en geduld opgepakt in haar gastgezin en de eerste stappen in de goede richting zijn nu gezet. Dat wil zeggen een bench en in tijd het alleen zijn opbouwen. Daarom willen wij deze meid niet plaatsen bij mensen die veel werken/geen andere honden hebben/buren hebben die weinig tot geen begrip hebben.
 • Loslopen: in haar gastgezin loopt ze vrolijk los en mee met de andere honden in de roedel. Ze houdt haar baasje goed in de gaten en komt regelmatig bij haar terug. Ze luistert echt uitstekend, als je haar roept dan staat ze in een mum van tijd voor je. Donna wordt uiteraard alleen losgelaten in veilige gebieden. In een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten.
 • Achtergrond: Een geredde Nederlandse whippet uit een zeer ongewenste situatie.
 
Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org