Patty

Patty

 

Haar persoonlijke verhaal

Om dan een jaar lang tussen de afgedankte pitbulls en vechthonden te moeten zitten… als een soort ‘kalmeringsgeit’. Alleen maar omdat jij juist zo ontzettend sociaal bent en er geen lege hokken zijn waar je wel kan zitten…. Daarom voor jou dan maar een plek tussen honden met namen als ‘Gevaar’ en ‘Geen tweede kans’. 

Juist en alleen maar vanwege haar sociale karakter hebben wij Patty daar weggehaald en verblijft ze nu in een Nederlands gastgezin. En wat is ze leuk…… 

 

De feiten

•Naam: Patty 

•Typerende omschrijving: een jong en rustig meisje met een oude ziel die zich voegt naar haar omgeving. In eerste instantie benadert ze vreemde mensen met een terughoudendheid…. maar als ze je eenmaal kent, dan kruipt ze in je hart en blijft ze daar voor altijd! 

•Leeftijd: ongeveer 2 ½ jaar (gesteriliseerd)

•Ras: kleine Herder-kruising (mooie volle bruin/zwarte vacht), gewicht: 22 kilo, hoogte 58 cm)

•Aangekomen in haar gastgezin: 12 mei 2020 (in Wassenaar)

•Asiel: Vilafranca, Catalonië (Spanje)

•Persoonlijk geselecteerd en getest door Stichting ProZUS. 

 

Bijzonderheden

•Bloedtesten: getest op de mediterrane ziekten, de waarde van Leishmania is iets verhoogd uit de test gekomen. Hiervoor moet ze een halfjaartje aan de Allopurinol-pillen. Die worden door de stichting meegegeven. De verwachting is dat ze dan een schone test heeft.            De bloeduitslagen zijn via een laboratorium uitgevoerd en baasjes krijgen deze uiteraard mee. Meer uitleg over wat Leishmania is kan bij ons worden verkregen. Want dit hoeft een adoptie zekers niet in de weg te staan. Wij plaatsen al 25 jaar honden die soms in eerste instantie met een verhoogde Leishmania uit de test komen.

•Gechipt: Ja

•Ingeënt: Ja, ook rabiës

•Kinderen: geen probleem, het kleinkind van het gastgezin komt ook over de vloer. Patty reageert neutraal en goed. Uiteraard bij jonge kinderen altijd in de gaten houden. En willen we een hond ook in bescherming nemen in contact met kinderen. 

•Katten: Verblijft in een gastgezin met andere katten. Dit gaat zeer goed. De katten zijn honden gewend. 

•Andere honden: Ja, geen enkel probleem dus. Honden in de eigen roedel maar ook buiten geen enkel probleem of spanning. Lopen aan de riem is daarom ontspannen en relaxt. Patty zit in een gastgezin met andere honden (reuen en een teef). 

•Autorijden: goed.

•Zindelijk: ja goed. Nog nooit wat in huis gedaan.

•Lopen aan de riem: zeer ontspannen! Zalig om met haar op pad te gaan. 

•Alleen thuisblijven: Patty kan al een paar uurtjes alleen (met de andere viervoeters) thuis zijn. Een bench vindt ze niet fijn en heeft ze niet nodig. Ze is rustig in huis en heeft haar eigen plekje. De katten zijn daar dan ook bij. Uiteraard wel in een nieuwe en onbekende omgeving rustig opbouwen, zoals bij elke hond. Maar nu gaat dit goed in haar gastgezin en wordt getraind en verder opgebouwd in tijd.

•Loslopen: Nu echt niet aan de orde. De wereld is al groot genoeg voor haar. De verwachting is wel dat qua type hond Patty zeer goed los kan lopen en vanwege haar intelligentie ze goed trainbaar is. Uiteraard langzaam opbouwen en ALLEEN in veilige omheinde losloopgebieden, zoals je dat bij een nieuwe hond doet en in een nieuwe of onbekende situatie uiteraard nooit loslaten. 

•Achtergrond: Patty werd, samen met een ander klein hondje, gedragen door 2 jonge meisjes, bij het asiel achtergelaten. De meisjes vertelden dat ze de hondjes helemaal verlaten en alleen op een veldje hadden gezien. En toen hebben besloten de honden daar weg te halen. Patty zat ineengedoken in de armen van 1 van de meisjes, de verwachting is dan ook dat het verhaal niet klopt. Maar dat beide honden uit een gezin komen en weg moesten. Het kleine hondje werd snel geadopteerd. Patty bleef alleen achter. Totdat wij haar meenamen.

•Filmpjes van Patty: https://youtu.be/vrg2rbzcCTU en https://youtu.be/4gVGKhAS5uM

 

Haar karakter

Patty is van nature gewend in de schaduw te staan…. eerst te kijken wat er wordt gevraagd, te wachten voordat ze iets doet…. te luisteren of ze wordt geroepen! Om vanuit die basis te gaan leven, genieten en te groeien als hond. En ohhhhh…. wat gunnen wij haar een plek in de zon, weg uit de schaduw! En al 25 jaar is het onze ervaring dat dit de meest trouwe en toegewijde honden mogelijk worden. Met een liefdevolle omgeving waarin de ingrediënten plezier, geduld en leren om naar elkaar te kijken aanwezig zijn is baas en hond blij. En dat gunnen wij haar. 

 

Patty is van nature een rustige hond die graag bij je wilt zijn. Vanuit die verbinding net haar omgeving zal ze ongelooflijk verder gaan groeien! 

 

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen met Patty buiten plaats. Dus kies een zonnige dag uit om op een rustige plek rondom het huis, waar Patty in gastgezin zit, haar te zien, te voelen en in haar ogen te kijken….

 

Daarom, kom gerust kennismaken met dit ongecompliceerde meisje. 

 

Meer informatie en persoonlijk advies:

Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67

mailadres: info@prozus.org

Website: www.prozus.org

Facebook: Prozus Nederland