Ron

Ron

Zijn persoonlijke verhaal
En daar zat hij dan… in het afschuwelijke asiel in Parla te wachten en eindelijk klaar om naar het veilige Nederland te komen en toen veranderde Corona alles. Dus Ron moest wachten en wachten…. En nu zit hij dan in zijn gastgezin hier en wacht hij op zijn eigen mandje. Zijn gastgezin had hem eigenlijk geadopteerd, maar Ron ondervindt te veel stress met katten om hem heen. En dit wordt alleen maar erger. Daarom mag hij voor nu wel blijven in zijn gastgezin (een verandering voor eventjes vinden wij een nog grotere belasting voor hem), maar zijn definitieve eigen stekkie moet een plek zijn zonder katten.

De feiten
• Naam: Ron
• Typerende omschrijving: een jonge, zeer zachtaardige en mensgerichte witte kanjer!
• Geslacht: reu (gecastreerd)
• Leeftijd: rond 3 jaar
• Ras: Galgo Espanol, geheel wit en met een ranke bouw (65cm).
• Verblijfplaats: Sinds juni 2020 in een Nederlands gastgezin (Hellevoetsluis, Zuid Holland).

Bijzonderheden
• Bloedtesten: alles in orde, Ron is via een laboratorium uitgebreid getest op de mediterrane ziektes. De uitslagen van de bloeduitslagen krijgen de baasjes mee.
• Gechipt: Ja
• Ingeënt: Ja
• Kinderen: zeer lief en rustig met kinderen. Ron verblijft in een gastgezin met een jong kleinkind. Dit gaat uitstekend.
• Katten: Niet dus, omdat Ron echt de onvoorspelbare rondlopende katten in zijn huiskamer eng vindt.
• Andere honden in de eigen roedel: Echt uitstekend! Want Ron is gewoon een zalige lieve huisgenoot voor zijn hondenvriendjes. Hij neemt daarin de accepterende en voegende positie in.
• Andere vreemde honden buiten de eigen roedel: Ron is super sociaal. Hij is niet bang voor andere honden, maar benadert ze ook niet op een onaangename manier. Dus gewoon lekker ongedwongen in zijn contact.
• Vreemde mensen: Ron is een rustige hond die ook goed de kat uit de boom kan kijken en eerst even alles rustig observeert. Dit heeft niets met angst te maken maar zegt meer over zijn zachtaardige karakter.
• Autorijden: Goed. Geen enkel probleem. Hij rijdt geregeld mee in de auto.
• Loslopen: In het begin zul je eerst de verbinding moeten hebben met Ron uiteraard. En loslopen uiteraard ook alleen op veilige en omheinde plekken. Loslopen is nu helemaal niet belangrijk.
• Zindelijk: Ja, is zindelijk. Maar bij stress kan hij veel drinken en tja… dat moet er uit. Die stress ervaren we dus rondom katten in zijn huis.
• Alleen thuisblijven: Gaat zeer goed. Ron is erg rustig in huis. Geen gedribbel of nerveus gedrag. Meerdere uren kan hij samen met de andere honden en zonder problemen alleen thuis zijn. Ron is ook geen blaffer. Maar alleen thuislaten uiteraard opbouwen, zoals je dat bij elke hond doet.
• Achtergrond: Zwervend op straat gevonden en naar het asiel gebracht.
• Filmpjes: https://youtu.be/Pv3vkTvHFZM en https://youtu.be/zfVgC7BnNEc

Zijn karakter
Mensen die op zoek zijn naar een zeer opvallende geheel witte Galgo krijgt aan dit ventje een markante lieve kanjer. Maar wat nog veel mooier is… is zijn lieve en zachtaardige karakter waar geen angst aanwezig is waardoor hij lekker de verbinding met je kan maken. Dus hij zoekt je op, wil bij je liggen en maakt daardoor het verschil in je huis en zeker je hart.

Ron willen we juist vanwege zijn zachtaardige karakter bij andere honden plaatsen!

Echt….. Ron is een hond waar je oog op valt en daardoor recht in je hart komt te zitten…. Hij moet nu zijn eigen plek krijgen.

Vanwege de Corona-situatie vinden de kennismakingen zorgvuldig en met gepaste afstand tussen mensen plaats. Waar de minimale wenselijke afstand gewaarborgd kan worden. Het huisbezoek voorafgaande aan een adoptie vindt daarom ook via beeld plaats in plaats van een echt bezoek aan huis. ProZUS vertrouwt daarom ook op uw medewerking en flexibiliteit in deze tijd. Maar omdat Ron helemaal klaar is voor zijn eigen mandje willen wij zijn zoektocht wel starten. Met elkaar komen we er!

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org
Facebook: Prozus Nederland