In herinnering aan ..

R.I.P. Joep

Tijd, daar wordt niet naar gevraagd
Tijd komt en gaat
De goede tijd van vriendschap en pure liefde
Geeft in die afschuwelijke tijd van loslaten en gemis tijdloosheid
Want vriendschap en pure liefde heeft geen tijd nodig
Dat is een band gegoten in ons hart

Joep, te snel… te vroeg…. te veel gemis
Je hebt een naam gehad
Jouw steen is verlegd
Voor eeuwig!

Nicole, kids and doggies… Sterkte!

Team ProZUS

R.I.P. Eala
Dat was niet de afspraak mama……
Jouw mooie pups hebben we begin dit jaar, samen met jou, naar Nederland gehaald voor een mooi leven hier.
Weg van de straat daar in Spanje. Om nu een leven vol liefde en veiligheid te krijgen. Maar dat heeft voor jou niet lang mogen duren…..
Je kindjes zitten allemaal goed, was jouw taak nu soms volbracht? Zeker toen je in een Gouden Mandje terecht kwam bij fantastische bazinnetjes…. Aan liefde en aandacht geen gebrek! Was jouw cirkel rond? Jouw tijd hier op Aarde soms op nadat je Pure Liefde hebt mogen meemaken?
Die van jouw bazinnetjes nog echt niet hoor…. want zij wilden jou nog jaren liefde geven. Maar deze 8,5 maand heeft levens voor altijd veranderd. Jouw bestaan wordt nooit vergeten.
Antwoorden krijgen we nooit!
Amaryl en Marije….. Dank jullie voor jullie Liefde

Eala, je het een naam gekregen
Van jou is gehouden! Jij wordt gemist.

Team ProZUS

DOORGEVEN……
Wat zouden wij toch allemaal veel overhebben om geen afscheid van onze dierbare viervoeters te hoeven nemen….
Want wat een rauwe pijn geeft dit toch…..
Zoveel intense jaren leven wij met onze viervoeters, ze maken vaak nog meer dan kinderen of goede vrienden dat wat je op je levenspad tegenkomt met je mee. Mooie momenten maar ook zeker zware momenten. En zij zijn er dan gewoon!
Ze zijn er ja, onvoorwaardelijk en met volle trouw in hun ogen. Hun harten liggen in onze handen. 
Zo beginnen veel geredde honden ook hun levenspad met hun baasjes: met die onvoorwaardelijke trouw en kwetsbaarheid in hun ogen. Alsof zij ook beseffen dat hun levenspad in onze handen ligt. Dat verwarmt onze harten.
En dan opeens is dat levenspad beëindigd. Die trouwe ogen kijken je niet meer aan en wat overblijft zijn lege handen en een koud hart. 
Er zijn mensen die mij opbellen als ze weten dat het levenspad van hun trouwe viervoeter bijna voorbij is.
Er zijn mensen die me bellen als ze terugrijden van de dierenarts naar huis…. zonder hond in hun auto. 
Er zijn mensen die me jaren na het overlijden van hun hond opbellen….. met allemaal dezelfde emotie in hun stem. 
En dan zeg ik altijd, iedereen bewandelt daarin zijn eigen pad en voelt zelf gewoon het beste aan wanneer er ruimte in het hart is voor een nieuwe viervoeter.
Een andere viervoeter die samen met je je levenspad verder bewandelt. Daar waar de ander stil bleef staan…. kwam de ander opeens! Alsof ze even hun neus tegen elkaar aanhouden, snel wat dingetjes zeggen en dan ieder hun weg weer bewandelt… De een als sterrenstof en de ander naast je. Gewoon, weer verder met je het leven in.
Donna……. jouw levenspad met je baasjes heeft echt heel veel jaar mogen duren…. Ik hoop dat je, toen je neus aan neus stond met Bobbie, aan Bobbie hebt verteld dat haar plekje daar bij die mensen mooi is! Dat hoop ik….
Donna, dank je voor je trouw aan je mensenbaasjes. Je hebt echt zo ontzettend veel verschil gemaakt. 
Team ProZUS

R.I.P. ROUS/GULLFOS
IN GEDACHTEN IN IJSLAND…. IN GEDACHTEN BIJ ROUS
Gelukkig heeft dit meisje 4 jaar avonduren liefde gekend, waarvan 3 jaar in het schitterende IJsland!
Rust zacht! Het is zo oneerlijk.
Marjolein en Chris…. sterkte!
TEAM PROZUS

SNOW, TOT STERRENSTOF VERGAAN…. 
R.I.P. Snow
Zo wit als sneeuw was niet alleen jouw vacht,
Ook jouw ziel was puur en zuiver.
Zoals een voetafdruk in de verse sneeuw!
Zo heeft jouw bestaan voor altijd een afdruk in de harten van jouw mensenbaasjes achtergelaten….
Yuki, jij bent ook een beetje Snow. 
Gewoon, omdat jij door Snow bent geworden tot wie je nu bent!
Snow, ren hard over die Regenboogbrug naar je enige vrouwtje…. die daar op je heeft gewacht! Geef haar een lik en een poot en blijf daar veilig en in liefdevolle armen van Barbara. 
Harry, Tiffany, Kyra en Kyle…… Bedankt voor wat jullie zijn geweest voor deze Witte Engel.
Snow, jouw steen is voor altijd verlegd en ligt nu in een rustig baaitje te rusten…. 
Team ProZUS

R.I.P. SANSA
Sansa, hoe Waardigheid een gezicht kreeg!
Oud en met een zwaar hart vol trieste, persoonlijke verhalen kwam Sansa 10 maanden geleden naar Nederland. Waarschijnlijk heeft ze ongeveer 10 jaar in Spanje geleefd. En nu dus 10 maanden in Nederland mogen leven. 
Waarin we als mens constant de weegschaal in gedachten zien….. 10 jaar als hond zonder waardigheid versus 10 maanden vol aandacht en met alle liefde en waardigheid voor een oud en groot lichaam als hond nog mogen leven….. Is dat voldoende voor haar geweest? Is het de moeite geweest? Hebben we een steen verlegd voor Sansa? Op al die vragen kunnen we ‘ja’ zeggen want wat heeft ze mogen leven bij Carla! 
Al de 4 seizoenen heeft ze mogen voelen onder haar pootjes, in haar neus en op haar vacht……. zon, regen, sneeuw en dorre bladeren!
De zachte banken in huis heeft ze mogen gebruiken!
De liefdevolle handen van haar bazinnetje heeft ze elke dag mogen voelen!
De hondenvriendjes die om haar heen leefden weerspiegelden haar eigen geluk!
Ja….. Sansa heeft het laatste stukje van haar levenspad absoluut waardig mogen leven!
En dat is het verschil! Met die gedachten is ze als sterrenstof verder gegaan!
Carla, bedankt……. Een trotse hond is heengegaan! 
Sterkte met je grote verlies.
Team ProZUS

R.I.P. Blanco
Wat was je nu eigenlijk….. een Galgo met Podenco-oren of een Podenco met een Galgo-lijf? Tja….. jij was uniek, dat wisten je baasjes wel! En wat hebben ze ontzettend veel van jou genoten, zo veel jaar. Je was een hond waar van werd gehouden, jij maakte voor jouw mensenvrienden écht het grote verschil. Als hond alleen heb je het toen, in die begintijd, best moeilijk gehad… maar je vertrouwde je baasjes en zij jou des te meer! Een band werd gesmeden en volgens ons zal die nooit eindigen hoor……
Blanco, jij hebt in vele harten een steen vol liefde verlegd. Je hebt een naam. Niet alleen gehad, maar nu nog steeds. Rust in vrede, lieverd… je baasjes missen je tot de sterren en weer terug…. 
Shirly en Eric…… Dank jullie! 
Team ProZUS

R.I.P. Nada
Ja…. als je als hond langer dan 10 jaar GENOTEN  hebt met hoofdletters van een Nederlands leven is dat zeker waardevol geweest! Dan is er zowel voor baas als hond een hele grote steen verlegd in het leven.
Maar dan is loslaten zo ontzettend moeilijk…. zo ontzettend zwaar. We weten en herkennen die rouw zo goed.
Fieke en Bart….. sterkte!
Harry (Luylo), je vriendinnetje loslaten en dan alleen op 4 poten verder wandelen in het leven is echt een dingetje na zoveel jaar samen.
Nada, je hebt een naam gehad en mogen leven! Goede reis over die Regenboogbrug! En wacht daar op diegene die zo ontzettend veel van je hebben gehouden.
Team ProZUS

R.I.P. Dita (Jarrah)
Net het bericht ontvangen dat lieve Dita is overleden. Dit meisje heeft 2,5 jaar absolute Friese liefde gekend!
Sterkte, baasjes! Knuffel aan haar vriendinnetje Winda
Team ProZUS

R.I.P. Oscar
Soms… soms trekt de meest zuivere, witte en meest pure ster aan de hele hemel aan de meest zuivere en pure hond denkbaar! Het lukte de ster een lange tijd niet, maar gisteravond was het dan Oscar zijn tijd. Deze meest zuivere ster heeft er nu een zeer bijzondere hond bij! En wij hier op aarde 1 minder!
Oscar….. mascotte van ProZUS, kanjer van ons team… maar het meest belangrijke, het licht van je lieve baasjes! Ohhh… wat is het leven oneerlijk!
Met tranen van verdriet dit bericht aan jullie, zodat hij nooit vergeten wordt!
Lia en Cor…
Kyran en Rhavi, zonder jullie stille kracht nu weer verder. 
Sterkte hiermee
Natasja van Dam, Lenny Dobbe (zijn gastgezin), Xavi (zijn Spaanse redder) en het hele team ProZUS

R.I.P. Dappere Ava Cielo
Opgeven was nooit een optie voor Ava Cielo! En daarom hebben we Ava Cielo haar kans op leven gegeven en nadat wij haar ongelooflijke levenslust leerden kennen gunden wij haar het leven ook waar zij zo naar hunkerden. Dat kon je zien in die sprankelende oogjes. Ook al kon zij niet lopen in het begin… die ogen vertelden hun verhaal. Want ook voor Ava Cielo was opgeven geen optie: leven wilde ze!
Nadat zij anderhalf jaar geleden in Spanje langs de kant van de snelweg werd gevonden, meer dood dan levend, bestond haar leventje uit herstellen. Een meer dapper meisje hebben wij nooit leren kennen. En waar wij zo bang voor waren is vandaag waarheid geworden. Niet de verwoeste botten in haar lichaam… niet de vele littekens op haar lichaam…. maar de bacterie heeft haar klein gekregen. De constante blaasontstekingen (door zeer ernstige zenuwbeschadigingen) hebben haar verzwakt en haar levensreddende operatie kwam te laat. We hebben gewacht en gewacht op bericht dat de operatie kon worden gepland, we hebben gesmeekt en de urgentie bij de kliniek aangegeven dat de blaas-katheter Ava Cielo’s enige kans op leven was…. Maar het kwam te laat! Het essentiële dopje voor de katheter moest op maat worden gemaakt, maar de leverancier moest hiervoor tijd vrijmaken, machines opnieuw instellen en dat was blijkbaar erg lastig voor maar 1 dopje, voor 1 hond.
Maar deze hond had toevallig een naam voor ons. Deze hond was meer dan alleen tijd vrijmaken. Want als we het over tijd gaan hebben…. dan kun je alleen maar huilen! De tijd dat Ava Cielo langs die snelweg lag… de tijd van haar herstel… de te korte tijd van haar Grote Genieten hier bij haar lieve mensen in Limburg… de tijd van hoop op die ene kans, die ene kans op leven! Tijd van wachten op dat verlossende telefoontje. Natuurlijk, garanties hadden we niet 100%, maar we hadden wel de kans gevonden met deze operatie en dat verdiende ze! Ze verdiende meer dan te horen dat er geen tijd was om de machines even speciaal voor deze ene bijzondere en dappere hond aan te passen….. ze verdiende zoveel meer!

Met heel veel pijn en frustratie moesten wij vandaag Ava Cielo uit haar lijden verlossen… de bacterie heeft gewonnen. Haar tijd was op.
En dat juist op een dag als vandaag, 1 februari, waarop in Spanje het jachtseizoen eindigt en weer vele duizenden honden aan hun eind komen…. Juist op deze afschuwelijke dag gaat er een extra mooie ster naar de hemel.

Ava Cielo, meer dan een hond, meer dan een naam…. jij dapper meisje met je schitterende ogen, wat hopen wij dat jouw zuivere ziel mag voortleven ergens… ergens waar je mag leven zonder pijn! En mag rennen door de weides….

Haar beschermengel Rosario in Spanje die haar heeft gered, Miranda van Blitterswijk die ons van het lot van Ava Cielo op de hoogte bracht, haar beschermengel/warme deken/veilige vleugels waar ze onder kon schuilen Nicole & kids…. De vele, vele lieve mensen die van haar hebben gehouden op afstand. De vele donateurs….. dank jullie!

Met heel veel verdriet, pijn in ons hart en tranen in onze ogen, dag dapper meisje!
Team ProZUS

R.I.P. Foets
10 jaar geleden…. als klein dotje met je zussen en broers naar Nederland gekomen, een leven lang geleefd. Na een paar jaar kwam ook je zus bij je wonen. Weer gedeeltelijk een gezinnetje.
Geliefd werd je.
Geaaid werd je.
Gedragen werd je in het hart.
Je kreeg een naam… van Big Ear (😊) werd het Foets.
Je hebt dus 2 liefdevolle namen in je leven gehad.
Je leven heeft zin gehad maar had veel langer mogen zijn, lieverd!
Je zus mist je, je bazinnetje ook zo….
Bedankt voor wie je was!
Odette en Gaya, sterkte met dit gemis. Maar vooral bedankt voor jullie liefde!
Dankzij jullie heeft Foets een leven gehad!
Team ProZUS

R.I.P. Nuru (Pleistertje)

Hoe vertel je iemand…..
Dat je de pijn begrijpt.
Hoe omarm je iemand…..
Wiens hart is gebroken.
Hoe luister je écht naar haar bazinnetje….
Van Nuru, ons Pleistertje, die is heengegaan?

Jullie eerste kus, de laatste kus
9 jaar van verschil
Jullie eerste blik, de laatste blik
9 jaar vol liefde
Jullie eerste aanraking, jullie laatste aardse aanraking….
Een wereld van verschil!
Voor Nuru en ook voor jou, lief bazinnetje
Jij hebt Nuru niet alleen nu laten leven, maar voor altijd!
Want jij hebt haar een naam gegeven, geschreven met sterrenstof… Dank je!
Sterkte….
Team ProZUS

R.I.P. Xoco
Alle hoop hadden we op jouw leven!
Dat kwam ook door jouw wilskracht,
Jouw energie gaf ons kracht.
En hoop dat we jouw Myositis de baas konden.
Maar helaas was de schade al te groot en de kans op een afschuwelijk einde voor jou te reëel geworden.
Onze liefde voor jou mocht ons niet blind maken voor jouw nood…..
Dag, dag meest dankbare en lieve hond denkbaar.
Dag lieverd, die zoveel mensenharten heeft bewogen.
Karin, meer dan gastgezin…. zijn ziel en hart… Dank je voor jouw liefde.
Arja…. dank voor jouw inzet!
Dierenkliniek Rijngeest in Oegstgeest, dank jullie voor de zeer goede medische zorg.
Maar vooral dank aan Miranda… die vanuit Spanje ervoor heeft gezorgd dat deze knul toch nog een maand heeft genoten in Nederland en geen afschuwelijke dood heeft gekregen in Spanje.
Team ProZUS

R.I.P. Gala
Als wegen elkaar zo lang hebben gekruist
Als herinneringen zo vervlochten zijn met elkaar
Als elkaars harten zo versmolten zijn…
Dan is afscheid nemen pure pijn!
Gala…. jouw weg is geplaveid geweest met liefde en geborgenheid! Jouw steen is verlegd, jouw naam is 13 jaar lang uit liefde geroepen….
Richard en Babs…. jullie liefde is waardevoller dan dit leven alleen!
Sterkte met loslaten, ook als dat loslaten uit pure liefde is….
Team ProZUS

R.I.P. Kaï 🐾
Jou mogen zien opgroeien van pup naar echte, échte grijze senior…
Elk jaar de ontvangen verhalen en foto’s over jouw mooie leven.
Een geschenk van jouw lieve baasjes aan ProZUS, als een soort draad verweven met elkaar.
Daardoor zo dicht in ons hart,
Daardoor nu zo ontzettend gemist.
Omdat jij ons hebt verlaten,
Na een zeer lang geleefd leven!
Lieve Kaï, dank je voor jouw levensvreugde. Je hebt een naam gehad die nooit zal worden vergeten. Jouw steen is verlegd. Wat zal je worden gemist, knul….
Lieve Joke en Frank, dank voor jullie liefde ❤
Team ProZUS
🐾

R.I.P. Thaison
Gehavend…. gebroken, verzwakt en in elkaar gedoken…
10 jaar ouder door al het leed dat je droeg.
Zo kwam je in ons leven.
Wij konden niets anders dan er voor jou zijn.
Jouw lieve bazinnetje vroeg jou niets, legde niets aan je op maar gaf alleen.
Waardoor jij tijd kreeg om te genezen.
En je met het jaar jonger werd.
Want jij toonde oud door jouw leed, door jouw verleden,
Maar door de liefde om je heen overtrof jij tijd!
Maar nu is jouw tijd dan echt gekomen,
Na 10 jaar een geschenk geweest te zijn….
Thaison, jouw steen is ruimschoots verlegd en jouw naam is waardevol geweest. Vergeten word je nooit. Daar zorgt Petra wel voor…. jouw mooie en karakteristieke koppie hangt al op canvas in de huiskamer hoor….
Lieve Petra, dank je voor jouw liefde! Ongelooflijk krachtig en puur. Sterkte met die stilte… Maar luister goed naar het geluid van kostbare herinneringen in je hart, want door zijn bestaan zal dat nooit stil worden.
Team ProZUS
🐾

R.I.P. Mari 🐾
Waarom lijken verdrietige momenten toch altijd zo tergend langzaam voorbij te gaan,
En waarom gelukkige tijden zo razendsnel…..
De tijd is iets moois waarin herinneringen worden opgeslagen en gedeeld,
Maar ook zo kostbaar wanneer die tijd voorbij is,
En alleen herinneringen voortleven.
Mari….. jouw tijd was kostbaar, gelukkig én voor altijd in vele gedeelde herinneringen met veel lieve mensen om je heen.
Jouw steen is verlegd, je naam 10 jaar lang in liefde genoemd.
Veerle…… sterkte in deze verdrietige momenten waarin het gemis zo heftig is. Dank voor de gelukkige tijden die je Mari hebt gegeven.
Team ProZUS

R.I.P. Nova 🐾
Vandaag is er weer zo’n dag
Een dag die inktzwart werd
Waarin alle kleur verdween
Maar juist om in gedachten alle kleur te herinneren,
Die Nova met haar markante persoonlijkheid en aanwezigheid al die mooie jaren heeft laten zien.
Al die kleuren die gepaard zijn gegaan met liefde, zonnestralen, blauwe hemels en zomers gras…
Neemt de regenboog jou vandaag weg!
Wat achterblijft zijn die kleurrijke herinneringen,
Wat is er van jou gehouden, meisje!
Je hebt een naam gehad die vele jaren in liefde is geroepen.
Corry, lief gastgezin… bij jullie begon haar kans 🐾
Josje, bij jullie begon haar leven ❤
Sterkte allemaal met dit verlies
Team ProZUS

R.I.P. Wodan 🐾🐾

Het was gewoon jouw tijd nog niet,

Het moet écht een foutje zijn geweest!

Daarboven ergens is iets gruwelijks misgegaan,

Want jij moest nog schijnen hier beneden!

Jouw bazinnetje had nog grootse plannen,

Je was haar grote maatje.

Maar tegen zoveel overmacht was jouw lichaam niet bestand,

Wat je binnen een paar dagen hebt moeten loslaten

heb je in liefde een leven lang hier achter mogen laten.

Want wij hebben weer ervaren,

Dat hondentrouw……

Langer duurt dan een leven,

En nooit een fout is!

Anneke, dank je voor jouw liefde en het zijn van zijn rustpunt ❤️

Corry en Jan, als zijn gastgezin…. bedankt! 

Familie Bakker, bedankt voor jullie hulp!

Renata, dank voor jouw hulp toen het zo nodig was. 

Dag, dag Wodan…. nu moet je dus schijnen ergens boven ons

Team ProZUS

R.I.P. Zus/Zoë

Zus, dank je voor jouw liefde aan een fantastisch baasje.

Jouw rivier heeft een fantastische lange en mooie stroom mogen maken door een schitterend landschap vol kleur en leven!

En die stroom zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou. Maar opdrogen doet hij nooit, want herinneringen aan jou zullen voortstromen uit die bron van liefde en kameraadschap.
Je hebt een naam gehad ❤️
R.I.P. Zus
Hester, sterkte met dit nooit volledig te kunnen beschrijven 🤬-gevoel van gemis en verdriet
Team ProZUS

R.I.P. Grey 🐾

Oud geworden achter tralies…. maar met zijn liefdevolle thuis tóch nog zijn leven mogen beëindigen!

Begin 2018 maakte het bazinnetje van Grey, Ingeborg, dit gedicht voor Stray AFP. Niet voor haarzelf, maar om hem een plek te geven die hij verdient om nooit meer vergeten te worden. Grey was toen net bij haar gekomen en had zijn 11de verjaardag gevierd.

Grey, en tegelijk alle zwerfhonden en/of langzitters werden gezien en kregen een gezicht met haar gedicht. Missie geslaagd.

Voor Grey

Jij en ik

Jij mijn kompas
Ik jouw anker

Heet scheen de Spaanse zon
Jaar in jaar uit in jouw eindstation

Jij had geen huis
Ik gaf jou een thuis

Jij kwam hier in de winter aan en verwarmde de kou met jouw kracht
Ik liet je zijn en verwelkomde je in al je pracht

Eindelijk ben je nu vrij
Veilig en geborgen met een warme mand

Toch ben je vaak liever dicht bij mij en legt je kop in mijn hand

Jij verstaat niet mijn taal en een gebroken schorre blaf komt uit je keel

Ik begrijp je toch helemaal want de taal van energie en liefde is universeel

Wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt dat weet ik niet

Misschien ook wel beter zo vooral als ik zie hoe je nu met volle teugen van het leven geniet

Jij schrander, wijs en in balans
Ik blij en ongelofelijk dankbaar voor deze kans

Jij een oude wijze senior van elf met een hart van goud
Ik ben de gelukkige zelf die jij zo vertrouwt

Je bent zo kort nog maar in huis
En toch voelt het alsof ik je al jaren ken. Zo thuis

Jij mijn schaduw. Ik jouw licht
Veel te lang zat je opgesloten
Nu geven we samen het leven een nieuw gezicht

Jaar na jaar uitzichtloos wachtte jij
Dat is nu over. Vanaf hier gaan we zij aan zij

Jouw prachtige diepe ogen, zo trouw
Lieve senior adoptiehond, ik hou van jou

Ingeborg

Grey….. jouw steen is verlegd en je hebt een naam gekregen! Rust zacht, wijze man. Juist voor honden zoals jij en lieve baasjes zoals die van jou bemiddelt ProZUS al ruim 20 jaar baas en hond met elkaar!!
Ingeborg, dank je voor jouw liefde! ❤️
Team ProZUS

R.I.P. Lolita 🐾
Al zwervend werd jij op straat gevonden.
Achtergelaten en alleen.
Een oudje met ogen die jouw ziel weerkaatsen.
Gekwetst maar niet geknakt.
Uitgemergeld maar met een ijzeren wil om verder te gaan.
Helaas was jij ziek en dat wisten jouw baasjes waarschijnlijk ook…
Daarom werd jij uit huis gezet.
Naar alle waarschijnlijkheid na jarenlange trouwe dienst.
Wij wilden je naar ons toe halen.
Jouw laatste weken in een warme mand gunnen.
Liefdevolle handen laten voelen die je zouden laten weten…. je bent niet alleen!
Maar de reis naar hier zou te zwaar voor je zijn geweest.
Dus heb je in Spanje in een liefdevol gastgezin je laatste weken mogen doorbrengen.
Niet zwervend en dolend geleefd.
Maar rustig jouw einde afgewacht.
In een wereld die voor dier en ook mens,
hard en onvoorspelbaar is
Maar wij wij als team ProZUS blijven hopen op wondertjes, op het kunnen maken van verschil… op die plekken waar de zon niet schijnt.
Voor mens én dier!
Want we zijn verbonden met elkaar, we hebben elkaar nodig!
Lolita… sorry meisje…. sorry voor jouw levenspad!
Rust zacht!
Team ProZUS

R.I.P. Sharif 🐾

Smeekbede van een geredde Spaanse hond door mensen met een warm hart

Nu dat ik eindelijk mijn thuis gevonden heb, gewassen, gevoed ben en in mijn mandje gezet,
lekker veilig opgekruld in mijn zachte, warme nieuwe hondenbed.
Moet ik, voor ik het vergeet, mijn koffers nog uitpakken.
Er is namelijk zoveel wat je niet van me weet, zoveel om spijt over te hebben.
Hmm.. Ja, daar is het, bovenop:
daar is Eenzaamheid, Hartepijn en Verdriet,
en naast mijn hondenriem Angst en Schaamte.
Terwijl ik naar al die dingen kijk, waarvan ik hoopte dat ze er niet zouden zijn,
is er nog die grote koffer genaamd Pijn.
Ik hield van ze, van die anderen, zij die me verlaten hebben.
Maar ik was niet goed genoeg, want ze wilden mij niet.
Wil jij wel bij mijn bagage horen?
Wil jij me helpen uitpakken?
Of kijk je naar al die dingen,
en breng je mij dan gelijk weer terug?
Heb je de tijd om mij te helpen dit uit te pakken?
Om mijn bagage op te ruimen?
Zodat ik nooit meer hoef in te pakken?
Ik hoop zo dat je dat doet – Ik ben namelijk zó ontzettend moe.
Maar ik heb die bagage nu eenmaal bij me.
Wil je mij dan nog wel, toe?

Ja ventje….. je hebt 10 jaar lang je thuis gehad. Jouw steen is verlegd! Dankzij jouw fantastische baasjes.
Manisha, bedankt voor jullie liefde ❤️

Sharif, dag knul….
Team ProZUS

R.I.P. Dara 🐾
Dara zat een tijdje bij Miranda zelf in gast in Spanje… Ze had Hartworm en kreeg hiervoor een zeer intensieve behandeling.
Daarna kwam ze bij Nicole in gaat. Onder het mom… ach, we zien wel hoe het loopt 😉.
Maar….. eigenlijk ook zoals bij Makar…. het juiste bazinnetje met een hart van puur goud kwam op het juiste moment voorbij en een verbintenis werd gelegd tussen Esther en Dara.
Anderhalf jaar hebben ze genoten van elkaar, maar Dara was op. Was klaar. Was het de schade na de Hartworm, was het wat anders…. een verschrikkelijke keuze moest worden gemaakt.
Helaas heeft Esther gisteren haar lieve en trouwe Dara moeten laten gaan.
Esther, dank je voor je liefde waardoor deze oude meid aan het eind van haar levenspad heeft ervaren wat pure liefde kan betekenen…
Dag, mooie meid!
Jouw steen is verlegd. Jouw naam is in liefde geroepen en wordt in liefde herdacht.
Team ProZUS
❤️🐾

R.I.P. Milo 🐾
Een kort en intens samenzijn,
Of een lang leven de verbinding met een ander voelen.
Voor de ziel is tijd helemaal niet essentieel,
Dat is puur een geschenk.
De oprechte liefde die je voelde voor die ander,
En vrij en vol overgave ook van die ander kreeg,
Dát is leven!
Ook al is dat gedeelde leven nu voorbij,
De herinneringen zullen blijven, altijd! Want tijd is niet meer van belang….

Milo…. jouw tijd hier op aarde is voorbij, maar wat een herinneringen laat jij achter bij 2 fantastische baasjes! 16 jaar van samenzijn, 16 jaar leven!
René en Natascha….. dank jullie! ❤️
Proost op het leven, een toast op liefde!
Team ProZUS