De asielen

Al jarenlang komen de mensen van ProZUS in de Spaanse asielen, op plekken waar je echt nooit meer wilt komen. Maar soms kom je op plekken waarbij de dieren centraal staan, waarbij er met man en macht gewerkt wordt om een verschil te maken. Dan is een samenwerking geboren, dan is er vertrouwen en een goede basis om de ProZUS-waarden uit te dragen: zorgen voor goede selecties van honden in nood! ProZUS werkt met de volgende asielen samen:

CAAD Penedès te Vilafranca del Penedès een gemeentelijk asiel, ook wel Perrera genoemd, van 400 honden. Dit asiel wordt gesteund door de lokale en regionale overheid en is voor 100% diervriendelijk. Het doel ervan is om het welzijn van dieren te garanderen tijdens de tijd die ze door moeten brengen in het centrum, het verstrekken van opvang en goede veterinaire zorg, het bevorderen van adopties en/of van het terugvinden van eigenaren, en het bij burgers bevorderen van en promoten van een verantwoorde manier van het houden van huisdieren.

Animals Sense Sostre ligt in de buurt van Barcelona, verscholen in de bossen, ver weg van beschaving. Het hondengejank hoor je hier niet. Dit leed is onzichtbaar. ProZUS selecteert hier al jarenlang haar honden. Rosa, de beheerster van het asiel, draagt zorg voor de noodzakelijk hulp van deze honderden honden in nood.

Defensa dels Animals d´Osona  wordt gerund door Beatric Cayvela. Haar vrijwilligers zorgen 24/7 voor ruim 400 honden en meer dan 200 katten. Deze vrijwilligers zijn grotendeels afkomstig van andere dierenopvangcentra. In ruil voor hun hulp aan Defensa dels Animals D’Osona krijgen zij hier voer om aan hun eigen asielhonden te geven. Deze aanpak heeft meerdere voordelen en oplossingen, namelijk: Defensa dels Animals D’Osona blijft een goed gerund dierenopvangcentrum waar de dieren goed verzorgd worden (in vergelijking met het gemiddeld asiel in Spanje), hierdoor wordt ongeveer 80% van de honden en ongeveer 40% van de katten herplaatst, zowel in Spanje zelf als door ProZUS in Nederland, Duitsland en België.